APA CANAL SA Galati

 

 

 
 

 

Elevii școlii "Miron Costin" la Uzina de Apă

Pe 8 noiembrie 2017, un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Miron Costin” a fost în vizită la Stația de tratare a apei Uzina de Apă nr.2 din Galați. Cei 76 de elevi din clasele a V-a C, a VII-a A, a VII-a C și a VII-a D, însoțiți de cadre didactice, au vizitat câteva obiective din cadrul Uzinei de Apă Nr. 2 și li s-a prezentat ,,drumul” apei, adică cele mai importante puncte ale procesului tehnologic: intrarea, decantarea, filtrarea, clorinarea și în final distribuția apei în rețeaua orașului.

Personalul stației a explicat pe întelesul copiilor ce se întâmplă cu apa din Dunăre din momentul în care intră în Stația de tratare și până când este distribuită ca apă potabilă spre robinetele gălățenilor. Elevii au putut afla cum sunt reglați automat parametrii de proces pe fluxul tehnologic (turbiditatea, PH-ul, concentrația de clor) iar în laborator au văzut cum se testează zilnic parametrii de calitate ai apei înainte de pomparea acesteia în rețeaua publică a orașului. Totodată, li s-a explicat că din rețeaua de distribuție se prelevează zilnic probe de apă potabilă din punctele de control/monitorizare stabilite de comun acord cu Direcția Județeană de Sănătate Publică, pentru ca apa de la robinetele gălățenilor să fie de calitate și sigură pentru consum. Copiilor li s-au dat asigurări că apa de la robinet este de foarte bună calitate dar totodată li s-a adresat rugămintea de a nu face risipă și în același timp de a respecta mediul.

Prin acțiunile derulate de Societatea APA CANAL Galați în parteneriat cu instituțiile de învățământ, sperăm să contribuim nemijlocit la conștientizarea tinerei generații în ceea ce priveste rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și respectul pentru natură. Responsabilitatea socială reprezintă un important aspect al acțiunilor de relații publice în cadrul programelor “Porți deschise” sau al parteneriatelor cu unitățile de învățământ, oferindu-ne posibilitatea ca valorile Apa Canal să poată fi imprimate generațiilor tinere, care vor constitui utilizatorii de mâine ai serviciilor noastre.