APA CANAL SA Galati

 

 

 
 

 

Proiect educațional de Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei: Parteneriat educațional cu Școala Gimnazială Nr. 9 Galați

APA CANAL S.A. Galați este partener, alături de ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A APELOR ROMÂNE și AGENȚIA DE PROTECȚIA MEDIULUI Galați, în cadrul unui proiect derulat de Școala Gimnazială Nr. 9 (Structura Școlii Gimnaziale Nr. 5) Galați cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în fiecare an pe data de 22 martie.

Proiectul derulat de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 9 Galați se va desfășura pe parcursul mai multor zile și cuprinde o serie de activități care au ca scop conștientizarea elevilor cu privire la importanța apei, păstrarea și protejarea calității acesteia și nu în ultimul rând motivarea elevilor pentru implicarea lor activă în viața școlară prin activități extracurriculare atractive.

Elevii vor participa la concursuri, expoziții, prezentări Power Point și experimente de laborator iar pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, vor efectua o vizită la Uzina de Apă Galați.

Pentru derularea activităților, APA CANAL S.A. le-a furnizat elevilor participanți în proiectul educațional o serie de materiale didactice cu tematică specifică (cărți de colorat, broșuri și pliante), care îi vor ajuta să înțeleagă problematica apei și a protejării naturii.

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, Organizația Națiunilor Unite stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente. Tema anului 2018 este: NATURA PENTRU APĂ.