INFORMATII - LIVRARE FACTURI

Comunicat de presa

Aproximativ 27 mc de gunoaie antrenate în sistemul de canalizare în urma ploii torențiale de marți, 08 mai 2018

În urma ploii torențiale căzute în cursul zilei de marți, 8 mai, la Stația de Epurare și la stațiile de pompare a apelor uzate din municipiul Galați s-au adunat circa 27 de metri cubi de deșeuri.

În intervalul în care ploaia a avut caracter torențial, debitul apei uzate înregistrat la intrarea în Stația de Epurare a fost de peste 11.000 mc/h, de aproximativ trei ori mai mult față de un debit mediu zilnic pe timp uscat. Deși nu s-a înregistrat un debit record, cantitatea de deșeuri colectată la grătare a fost foarte mare.

Pentru a nu pune în pericol echipamentele și a nu bloca intrarea apei în Stația de Epurare, echipele APA CANAL au îndepărtat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate.

Din cauza debitului de ape pluviale, au fost transportate prin sistemul de canalizare către Stația de Epurare cantități mari de deșeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip și pământ. Toate acestea, aruncate de către cetățeni sau antrenate de șuvoaiele de apă pluvială în sistemul de canalizare al orașului, duc la riscul blocării acestuia și apariția inundațiilor pe anumite porțiuni de drum sau la subsolul imobilelor.

Trebuie spus că acumularea deșeurilor în canalizare este o problemă și în lipsa precipitațiilor, putând duce la blocarea canalizării. Vara, inconvenientele sunt evidente: mirosul neplăcut degajat în zonele în care canalizarea este blocată.

APA CANAL face un apel către consumatori să deverseze în sistemul de canalizare doar ape uzate și să pastreze curățenia pe domeniul public (carosabil, trotuare etc.), pentru ca apele pluviale să nu antreneze gunoaie în sistemul de canalizare.