APA CANAL SA Galati

 

 

 
 

 

EXPOAPA 2018

APA CANALGalați la Forumul Regional al Apei Dunăre – Europa de Est 2018 

În perioada 14-16 mai 2018 Societatea APA CANAL S.A. Galați a fost prezentă la cel mai important forum din România în domeniul apei, “Forumul Regional al Apei Dunăre – Europa de Est 2018”, ediția a XX-a, organizat de Asociația Română a Apei.

Forumul regional s-a desfășurat la Palatul Parlamentului din București și a atras, ca în fiecare an, profesionişti din sectorul apei, reprezentanţi ai companiilor de apă, furnizori de echipamente şi tehnologii, precum şi reprezentanți ai asociaţiilor şi instituţiilor de profil din ţară şi din regiune.

În cadrul forumului au fost organizate mai multe evenimente:

  • Expoziția specializată EXPOAPA, ediția cu numărul 20, care a prezentat, ca în fiecare an, cele mai noi soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor şi creşterea eficienţei tehnice şi manageriale în sector. Expozanții au beneficiat de un spațiu generos de expunere, în care au fost prezentate echipamente și instalații variate, atât pentru apa potabilă, cât și pentru apa uzată. Noutatea anului 2018 a fost organizarea de pavilioane dedicate firmelor de proiectare, antreprenorilor generali și consultanților.
  • Conferința Internațională “Managementul și Utilizarea Eficientă a Apei“
  • Atelier de Lucru Economic Regional - organizat cu sprijinul Comisiei Economice a Asociației Române a Apei (ARA) împreună cu trei grupuri specializate ale Asociației Internaționale a Apei (IWA): Grupul Specializat în Statistică și Economie, Grupul Specializat în Comunicarea cu Publicul și Clienții și Grupul Specializat în Guvernare Instituțională și Reglementare. Temele atelierului de lucru: Reglementarea sectorului în diferite țări; Tarife și accesibilitate; Drepturile și obligațiile clienților; Drepturile și obligațiile companiilor de apă; Relații publice și comunicare.

În cadrul Conferinței Internaționale “Managementul și Utilizarea Eficientă a Apei“, Societatea APA CANAL S.A. Galați a fost prezentă cu lucrarea “Amprenta CO2 și rețelele de distribuție a apei. Studiu de caz – Rețeaua de distribuție a apei din Municipiul Galați”, lucrare realizată și prezentată de Directorul Tehnic Producție, ing. Aurel Condurache.

La workshopul economic regional, Societatea APA CANAL S.A. Galați a prezentat proiectul de investiții “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați, în perioada 2014-2020.

În prezent, Societatea APA CANAL S.A. Galați are în derulare “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați, în perioada 2014-2020”. Proiectul are o valoare totală de 822.694.181 lei cu TVA (circa 180 milioane euro), din care: Fondul de Coeziune – 511.757.962 lei, bugetul de stat – 78.268.862 lei, bugetul local – 12.041.366 lei, contribuția APA CANAL S.A. Galați – 90.123.337 lei. Acesta se va desfășura pe teritoriul a 22 de UAT-uri și va cuprinde lucrări de extindere a rețelei de alimentare cu apă și de canalizare, realizarea stațiilor de tratare apă potabilă noi și a stațiilor de epurare, precum și lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și de canalizare.

Fotografii de la acțíunile desfășurate la Forumul Regional al Apei Dunăre – Europa de Est 2018 găsiți și pe pagina de facebook a societății noastre, la adresa: https://www.facebook.com/ApaCanalGalati.