APA CANAL SA Galati

 

 

 
 

 

Delegație din orașul Colima (Mexic), în vizită la Stația de Epurare

Stația de Epurare a Apelor Uzate Galați a primit zilele trecute vizita unei delegaţii din oraşul Colima din Mexic, pe care autorităţile gălățene l-au vizitat în februarie. Schimbul de experienţă face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană care promovează dezvoltarea urbană durabilă, prin facilitarea cooperării dintre oraşele din statele membre ale UE şi oraşe din America Latină, Caraibe, India, Japonia, America de Nord şi Asia.

Galațiul este singurul oraș din România care participă la International Urban Cooperation Programme (Programul de Cooperare Urbană Internațională) bugetat de Comisia Europeană, fiind unul dintre cele 10 orașe europene perechi cu orașe din America de Nord.

Din delegația care a vizitat vineri Stația de Epurare a Apelor Uzate Galați au făcut parte: Tricia Hackett - reprezentanta Comisiei Europene care se ocupă de dezvoltarea programului, Jesus Rio Aguilar - directorul Institutului de Planificare al municipalității din Colima, Jorge Adrian Ortiz Moreno - reprezentantul organismului care este corespondentul Inspectoratului pentru Situații de Urgență de la noi și Larisa Perez - care se ocupă de planificarea și designul urban în cadrul Primăriei orașului Colima. Oaspeții din Mexic și reprezentanții Primăriei Galați au fost însoțiți, de-a lungul vizitei, de specialiști ai APA CANAL S.A. și de conducerea societății.

Din cele 70 de orașe din întreaga lume participante în Programul de Cooperare Urbană Internațională, jumătate sunt metropole, așa încât participarea Galațiului la acest program internațional este notabilă. Cooperarea dintre Galați și Colima durează 18 luni, timp în care reprezentanți din fiecare oraș vor participa la vizite de studiu, schimburi de personal, cursuri de formare și seminarii.