Comunicate de presa

În cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în Județul Galați, în perioada 2014 – 2020" s-a semnat contractul de lucrări „GL-CL-08 alimentare cu apă si canalizare în Aglomerările Pechea (comunele Cuza Vodă, Pechea, Slobozia Conachi) și Liești (comunele Barcea, Drăgănești, Ivești, Liești, Umbrărești)”

Societatea APA CANAL SA Galați, în calitate de Beneficiar, in cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galati, în perioada 2014 – 2020”, a semnat contractul de lucrari „GL-CL-08 Alimentare cu apă si canalizare în aglomerările Pechea si Liești” cu Asocierea HIDROCONSTRUCTIA SA – ECO AQUA DESIGN SRL.

Contractul este în valoare 65.458.454,43 lei, fără TVA.

Durata de execuție a contractul de lucrări este de 25 luni de la data ordinului de incepere, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor de 36 luni.

Lucrările ce se vor executa în cadrul contractului in Aglomerarile Pechea si Liesti, respectiv in comunele Cuza Vodă, Pechea, Slobozia Conachi, Barcea, Drăgănești, Ivești, Liești, Umbrărești, sunt:

• Stații de repompare rețea noi - 3 buc
  • Extindere rețea de distribuție apă potabilă - 42.666m
  • SCADA Local Apă - 7 buc
  • Stații de pompare apă uzată noi - 53 buc
  • Conducte de refulare -11.697 m
  • Extindere rețea de canalizare - 59.752 m
  • SCADA Local Canalizare - 7 buc

Sursele de finanțare și valorile fiecărei surse din cadrul acestui contract sunt:

• finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în valoare de 48.395.399,11 lei, fără TVA,
  • bugetul de stat în valoare de 7.401.649,29 lei, fără TVA,
  • bugetul local în valoare de 1.138.715,26 lei, fără TVA,
  • şi contribuţia societații Apa Canal SA Galați în valoare de 8.522.690,77 lei, fără TVA.