Comunicate de presa

S-a semnat contractul de lucrări „GL-CL-02 Alimentare cu apă si canalizare în Aglomerările: Fundeni, Tudor Vladimirescu, Independența, Piscu, Braniștea, Șendreni"

În cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați, în perioada 2014 - 2020" cod SMIS 2014 + 108495, în data de 30.07.2018 Societatea Apa Canal S.A. Galați a semnat contractul de lucrări „GL-CL-02 – Alimentare cu apa si canalizare in aglomerarile: Fundeni, Tudor Vladimirescu, Independenta, Piscu, Branistea, Sendreni”, cu firma S.C. HIDROCONSTRUCTIA S.A. Bucuresti.

Contractul este în valoare 162.417.603,20 lei, fără TVA.

Durata de execuție a contractul de lucrări este de 36 luni executie de la data ordinului de incepere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.

În cadrul contractului se vor executa lucrări de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canalizare, statii pompare apa potabila, statii tratare, rezervoare, statii pompare apa uzata, bransamente, racorduri, subtraversari si supratraversari in comunele Fundeni, Tudor Vladimirescu, Independenta, Piscu, Branistea si Sendreni, astfel:

• Extindere: aductiune – 5,430 km, retea de distributie apa – 27,813 km, retea de canalizare - 201,371 km inclusiv conductele de refulare;
  • Reabilitare si construire: 13 statii de clorinare, 10 statie de pompare apa, 8 rezervoare, 36 statii de pompare apa uzata.

Sursele de finanțare și valorile fiecărei surse, din cadrul acestui contract sunt:

• finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în valoare de 120.080.206,57 lei, fără TVA
  • bugetul de stat în valoare de 18.365.208,06 lei, fără TVA
  • bugetul local în valoare de 2.825.416,63 lei, fără TVA, şi
  • contribuţia societații Apa Canal SA Galați în valoare de 21.146.771,94 lei, fără TVA.