APA CANAL SA Galati

 

 

 
 

 

S-au finalizat lucrările de reparații din str. Basarabiei

UPDATE: În data de 14.08.2018 a fost reluat traficul rutier pe str. Basarabiei, tronson str. Științei - str. Domnească, zona în care s-a executat trapa pentru asigurarea accesului la conducta magistrală de apă potabilă Dn600mm FD fiind adusă la cotă. Asfaltarea se va executa la finalizarea lucrărilor din cadrul investiției Primăriei Galați “Modernizare str. Basarabiei”, întrucât în scurt timp va intra în lucru și tronsonul str. Basarabiei cuprins între str. Grădina Veche - str. Domnească.

 

Societatea APA CANAL S.A. Galați informează că astăzi, 08.08.2018,  se finalizează lucrările de reparații în regim de avarie la conducta magistrală de apă potabilă Dn600mm FD din str. Basarabiei, tronson: str. Științei – str. Domnească. Pentru remedierea conductei avariate s-a utilizat ca procedură de lucru cămășuirea interioară a rețelei de apă potabilă existentă, un procedeu ce permite remedierea fără săpătură pe întreaga lungime a rețelei avariate  (cca.30ml.).

Facem precizarea că această procedură de lucru a fost utilizată în premieră în municipiul Galați. S-a avut în vedere, în mod deosebit, ca lucrările de remediere a conductei avariate să nu afecteze intersecția străzilor Domnească și Basarabiei, în contextul lucrărilor aflate deja în execuție în cadrul investiției Primăriei Galați “Modernizare str. Basarabiei”, ceea ce ar fi pus în dificultate traficul intens din zonă.

De asemenea, lucrările s-au executat fără a fi afectată alimentarea cu apă în zonă, abonații fiind alimentați cu apă potabilă pe conducte alternative.

După finalizarea lucrării de cămășuire a conductei de apă, urmează închiderea șantierului, în regim de maximă urgență, prin aducerea la cotă a terenului în zonele în care s-au executat trape pentru asigurarea accesului la conductă.