APA CANAL SA Galati

 

 

 
 

 

Elevi de la Colegiul ”Elena Doamna”, la Uzina de Apă

Două grupe de elevi din clasa a XI-a de la Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” din Galați au efectuat vineri o lecție-vizită la Uzina de Apă Galați pentru a afla care sunt obiectivele din cadrul Uzinei și care este rolul fiecăruia în producerea apei potabile. Vizita la Uzina de Apă a avut ca scop dobândirea de cunoștințe în cadrul orelor de la Modulul 4: „Tehnica analizelor de laborator, practică comasată”.

Personalul stației le-a explicat elevilor practicanți ce se întâmplă cu apa din Dunăre din momentul în care intră în Uzina de Apă și până când este distribuită ca apă potabilă spre robinetele gălățenilor. Elevii au putut afla cum sunt reglați automat parametrii de proces pe fluxul tehnologic (turbiditatea, PH-ul, concentrația de clor) iar în laborator au aflat cum se testează zilnic parametrii de calitate ai apei înainte de pomparea acesteia în rețeaua publică a orașului. Totodată, li s-a explicat că din rețeaua de distribuție se prelevează zilnic probe de apă potabilă din punctele de control/monitorizare stabilite de comun acord cu Direcția Județeană de Sănătate Publică, pentru ca apa de la robinetele gălățenilor să fie de calitate și sigură pentru consum.

Prin acțiunile derulate de Societatea APA CANAL Galați în parteneriat cu instituțiile de învățământ, sperăm să contribuim nemijlocit la conștientizarea tinerei generații în ceea ce priveste rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și respectul pentru natură. Responsabilitatea socială reprezintă un important aspect al acțiunilor de relații publice în cadrul programelor “Porți deschise” sau al parteneriatelor cu unitățile de învățământ, oferindu-ne posibilitatea ca valorile Apa Canal să poată fi imprimate generațiilor tinere, care vor constitui utilizatorii de mâine ai serviciilor noastre.