Comunicat

S-A SEMNAT ULTIMUL CONTRACT DE LUCRĂRI GL-CL-06  STAȚIE TRATARE LIEȘTI, INCLUSIV CONDUCTELE DE ADUCȚIUNE DE LA VADU ROȘCA ȘI CĂTRE GA SALCIA, GA BEREȘTI, GA COSMEȘTI VALE

În data de 22.10.2018, Societatea Apa Canal S.A. Galați a semnat ultimul contract de lucrări „GL-CL-06 – Stație de Tratare Liești, inclusiv conductele de aducțiune de la Vadu Roșca și către GA Salcia, GA Berești,  GA Cosmești Vale”, cu societatea TANCRAD SRL, din cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Județul Galați, în perioada 2014 - 2020" cod SMIS 2014 + 108495.

Contractul este în valoare 67.809.950,95 lei, fără TVA.

Durata de execuție a contractului este de 29 luni, execuție de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.

În cadrul contractului se vor executa lucrări de proiectare și execuție Stație de Tratare Liești, inclusiv conductele de aducțiune de la Vadu Roșca și către GA Salcia, GA Berești, GA Cosmești Vale, obiectivele fiind:

• Construirea stației de tratare apă Liești cu capacitatea de 920 l/s – 1 bucată
  • Reabilitarea și extinderea conductei aducțiune Dn 1000 mm– 21.687 m
  • Construire foraje – 5 bucăți
  • Reabilitare rezervor de apă – 1 bucată
  • Construire rezervor de apă – 2 bucăți
  • Construirea stațiilor de tratare (inclusiv deferizare și demanganizare) în Cosmești Vale și Berești – 2 bucăți
  • Construire stații de pompare – 3 bucăți

Sursele de finanțare și valorile fiecărei surse, din cadrul acestui contract sunt:

• finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în valoare de 50.133.931,04 lei, fără TVA,
  • bugetul de stat în valoare de 7.667.542,39 lei, fără TVA,
  • bugetul local în valoare de 1.179.621,91 lei, fără TVA, şi
  • contribuţia societații Apa Canal SA Galați în valoare de 8.828.855,61 lei, fără TVA.