APA CANAL SA Galati

 

 

 
 

 

Protejați-vă contorul împotriva înghețului!

În perioada de iarnă, trebuie să luați toate măsurile de prevenire a neplăcerilor cauzate de înghețarea componentelor instalației interioare de alimentare cu apă.

Utilizatorul are obligația "să se preocupe de asigurarea integrității sistemelor de măsurare", respectiv a contorului care măsoara cantitatea de apă consumată, cu scopul facturării de către Operator (Legea nr. 241/2006 republicată, cu modificările și completările ulterioare, Ordinul 29/N/1993 Anexa, Contractul de furnizare /prestare, Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare).

Menținerea curățeniei și integrității căminului de branșament și a contorului care vă deservește și protejarea acestuia, inclusiv împotriva înghețului, inclusiv armăturile existente în interior și dispozitivul de citire la distanta, intră in sarcina clientului/utilizatorului.

 Având în vedere temperaturile scăzute, vă recomandam să verificati periodic starea caminului de branșament și a contorului (pentru a preîntâmpina eventuale pagube materiale) și să luați toate măsurile necesare pentru protejarea contorului și a instalatiilor aflate în căminul de bransament. Dorim să atentionăm asupra acestui fapt, deoarece orice reparație sau înlocuire de contor care se datoreaza unei cauze străine de voința operatorului (îngheț, incendiu, șoc exterior) se efectuează pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

... mai mult

Elevi de la Colegiul ”Elena Doamna”, în vizită-lecție aplicativă la Stația de Epurare Galați

Un grup de elevi de la Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” a fost în vizită la Stația de Epurare a Apelor Uzate din Galați pe 14 decembrie 2018.

Elevii au efectuat vizita – lecție aplicativă în cadrul activităților de laborator tehnologic, Modulul 4 Tehnica analizelor de laborator, fiind interesați de procesul tehnologic și echipamentele de laborator cu care este dotată Stația de Epurare a apelor uzate.

Acestora li s-a explicat procesul tehnologic prin care apa uzată ajunsă în stație devine din nou curată, li s-au făcut demonstrații - analize în laboratorul de apă uzată și s-au convins ca apa rezultată după tratarea în Stația de Epurare și deversată apoi în Dunăre este nepoluatoare.

Prin acțiunile derulate de Societatea APA CANAL Galați în parteneriat cu instituțiile de învățământ, sperăm să contribuim nemijlocit la conștientizarea tinerei generații în ceea ce priveste rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și respectul pentru natură.

Studenți de la Cahul, în vizită la Stația de Epurare

Un grup de studenți de la extensia Cahul a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor - Acvacultură, Știința Mediului, Cadastru, a fost în vizită la Stația de Epurare a Apelor Uzate din Galați pe 21 noiembrie 2018.

... mai mult