APA CANAL SA Galati

Program UAT Movileni

Societatea APA CANAL S.A. GALAȚI aduce la cunoștință faptul că în UAT Movileni întâmpinăm dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, generate de:

  • începerea sezonului cald și creșterea consumului de apă al populației;
  • capacități reduse de captare, care au fost preluate în exploatare de Apa Canal S.A. Galați, corelat cu faptul că apa din foraje prezintă concentrații depășite de amoniu, ceea ce duce la necesitatea tratării suplimentare a acesteia în vederea încadrării parametrilor în limitele prevăzute de Legea 458/2002 republicată și OG 22/2017. De asemenea, instalația de tratare este dimensionată doar pentru consumul casnic al abonaților, nu și pentru udatul grădinilor, spațiilor verzi, etc.

Pentru a avea posiblitatea alimentării cu apă, în parametri, a consumatorilor din Comuna Movileni, furnizarea serviciului de apă potabilă se realizează după următorul program:

Zilnic, în intervalul orar: 6:00 – 12:00; 18:00 - 22:00.

Precizăm că Societatea Apa Canal SA Galați întreprinde toate măsurile pentru asigurarea necesarului de apă al locuitorilor comunei. În acest scop, avem în curs de implementare Proiectul POIM 2014-2020, proiect derulat din fonduri europene.

Recomandăm cetățenilor din UAT Movileni să utilizeze apa strict în scop casnic, evitând udatul grădinilor sau gazonului, spălatul curților, a străzii etc.