APA CANAL SA Galati

beresti

PREZENTARE RETEA BERESTI

Amplasament: Orasul Beresti sete situat in partea central estica a judetului Galati.

A. Alimentarea cu apa potabila

Se realizeaza  din doua surse proprii subterane

  • captarea Plesa, prin intermediul unor drenuri  aflate in partea de vest  a satului Plesa;
  • un put forat , amplasat in zona de sud a orasului

Din sursa subterana Plesa, apa este captata prin 10 puturi colectoare, apoi dirijata intr-un rezervor metalic de colectare si stocare , amplasat subteran. O parte din volumul de apa captat prin sistemul de drenuri este dirijat la un bazin metalic ingropat, de unde este pompat la rezervorul de colectare. Apa stocata in rezervorul de colectare  este dirijata in rezervorul din beton armat ingropat, cu V= 500 mc,  prin intermediul unei statii de pompare .
Putul forat este echipat cu instalatie de pompare care dirijeaza apa direct in reteaua de distributie existenta si apoi in rezervorul de inmagazinare cu capacitatea de 500 mc.
Sursele de captare sunt incadrate in zone protejate din punct de vedere sanitar.
Aductiunea apei se realizeaza prin conducte in lungime totala de 3,95 km.
Distributia apei la punctele de consum se realizeaza gravitational printr-o retea cu lungimea totala de 17,5 km.
Tratarea apei se realizeaza prin intermediul unei instalatii de dezinfectie automata cu hipoclorit, in rezervorul cu  capacitatea de 500 mc.
Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederilel egale in vigoare.

B. Evacuarea apelor uzate

Apele uzate de tip menajer provenite de pe raza orasului , aferente locuintelor individuale si agentilor economici sunt colectate printr - o retea de canalizare executata din conducte AZBO cu Dn =110 -250 mm si lungime de 5 km . Dupa epurarea primara, apele decantate sunt evacuate in cursul de apa Chineja, prin intermediul a doua conducte  din beton armat cu Dn 250 mm cu lungimea de 5 km.

DATE de CONTACT

Beresti

  • Telefon: 0758.095.338