APA CANAL SA Galati

Branistea

PREZENTARE RETEA BRANIȘTEA

Comuna Branistea compusa din satele Branistea, Lozova, Traian si Vasile Alecsandri este situata in partea sudica a judetului Galati pe DN 25 Tecuci-Galati.

Alimentarea cu apa potabila

  Alimentarea cu apa se realizeaza din sursa de apa subterana reprezentata de fronturile de captare vechi si cel nou.

  Frontul vechi este constituit din trei puturi forate, din care in prezent doua nu mai sunt utilizate, iar al treilea, amplasat in curtea fabricii de caramida este mentinut pentru rezerva de debit.

  Frontul nou este alcatuit din trei puturi forate situate in partea de nord a localitatii Branistea. Fiecare foraj este protejat cu cabina din beton armat semiingropata, este echipat cu cate o pompa submersibila si este protejat din punct de vedere sanitar.

  Aductiunea apei:

- conducte de aductiune care fac legatura intre puturile forate si rezervorul de inmagazinare din incinta gospodariei de apa Branistea: bransament la magistrala ce trasporta apa pentru municipiul Galati de la frontul de captare Vadu Rosca, din PEID cu Dn 160 mm si asigura transportul apei catre rezervorul de inmagazinare din incinta gospodariei de apa din satul Vasile Alecsandri;

- bransament la magistrala Serbesti-Galati ce transporta apa pentru municipiul Galati de la fronturile de captare apa de profunzime Vadu Rosca si Salcia Liesti; apa preluata este distribuita direct la consumatorii din satul Traian.

Gospodaria de apa Branistea este alcatuita dintr-un rezervor montat semiingropat de inmagazinare a apei cu volumul de 300 mc , statie de pompare echipata cu 2 pompe, instalatie de dezinfectie a apei cu hipoclorit de sodiu. Gospodaria asigura dezinfectia apei brute provenite de la puturile forate si distributia apei potabile obtinute in reteaua de distributie.

Gospodaria de apa Vasile Alecsandri este alcatuita dintr-un rezervor montat semiingropat de inmagazinare a apei cu volumul de 200 mc , statie de pompare echipata cu 2 pompe, instalatie de dezinfectie a apei cu hipoclorit de sodiu. Gospodaria asigura dezinfectia apei brute alimentate prin bransamentul la conducta magistrala ce transporta apa provenita din frontul de captare Vadu Rosca si distributia apei potabile obtinute in reteaua de distributie din satul Vasile Alecsandri. Distributia apei la consumatori se realizeaza gravitational si prin pompare.

Satul Branistea: reteaua de distributie in lungime totala de 18.5 km, alcatuita din conducte PEID si azbociment cu Dn cuprinse intre 63-140 mm.

Satul Vasile Alecsandri : reteaua de distributie in lungime totala de 12.9 km, alcatuita din conducte PEID cu Dn 140 mm.

Satul Traian: reteaua de distributie in lungime totala de 2.68 km, alcatuita din conducte PEID cu Dn cuprinse intre 90 -140 mm.

Sursa de captare este incadrata intr-o zona de protectie sanitara cu regim sever.

Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederilel egale in vigoare.

Evacuarea apelor uzate

Apele uzate de tip menajer rezultate sunt colectate in rezervoare betonate existente pe amplasamente, de unde sunt evacuate prin vidanjare.

DATE de CONTACT

TELEFON - Sef sectie: 0745344685