APA CANAL SA Galati

cosmesti

PROGRAM UAT COSMEȘTI

Societatea APA CANAL S.A. GALATI aduce la cunostință faptul că, motivat de fenomenul prelungit de secetă, care a determinat coborarea nivelului static al apei în forajele care deservesc comuna Cosmești - sat Furcenii Vechi și scăderea debitului de apă captat, corelat cu creșterea consumului populației, suntem nevoiți sa procedam la furnizarea serviciului de alimentare cu apă în cadrul Gospodariei de apă Furcenii Vechi după următorul program :

Perioada: 12 - 18 iunie 2017; 26 iun - 02 iul 2017; 10 - 16 iul 2017; 24 - 30 iul 2017

În intervalul orar 5:00 - 14:00 în sat Baltăreți, Satu Nou, Furcenii Vechi

În intervalul orar 14:00 - 22:00 în sat Furcenii Vechi, Furcenii Noi

Perioada: 08 - 11 iun 2017; 19 - 25 iun 2017; 03 - 09 iul 2017; 17 - 23 iul 2017

În intervalul orar 5:00 – 14:00 în sat Furcenii Vechi, Furcenii Noi

În intervalul orar 14:00 – 22:00 în sat Baltăreți, Satu Nou, Furcenii Vechi
Recomandăm cetățenilor din satele Baltăreți, Satu Nou, Furcenii Vechi, Furcenii Noi să utilizeze apa strict în scop casnic, evitând udatul grădinilor sau gazonului, spălatul curților, a străzii etc.

PREZENTARE RETEA COSMESTI

Amplasament: Comuna Cosmesti  este situata in vestul judetului  Galati si are in componenta localitatile: Cosmesti Deal, Cosmesti Vale, Baltareti, Furcenii Noi, Furcenii Vechi, Satu Nou.

A. Alimentarea cu apa potabila

Sursa de apa este formata din cinci foraje, din care trei foraje in localitatea Furcenii Vechi si doua foraje in localitatea Cosmesti.

a) localitatile  Furcenii Noi, Furcenii Vechi, Baltareti, Satu Nou - captarea apei se realizeaza printr-un front  format din trei puturi forate echipate cu pompe submersibile de tip Grundfos;
Sursa de captare este incadrata intr-o zona protejata din punct de vedere sanitar.
Reteaua de aductiune a apei care face legatura intre puturile forate si rezervoarele de inmagazinare este constituita dintr-o conducta PEID cu Dn=63 mm si lungime de 710 m.
Gospodaria de apa din localitatea Furcenii Vechi este alcatuita din 3 (trei) rezervoare de inmagazinare montate semingropat , o statie de pompare alcatuita dintr-un grup de 3 (trei) pompe Lowara, si o instalatie de tratare a apei cu clor gazos.
Reteaua de distributie a apei este realizata din conducte PEID cu Dn=63-140mm, in lungime totala de 23.000 m.

b)localitatea Cosmesti - captarea apei se realizeaza printr-un front format din doua puturi forate echipate cu pompe submersibile de tip Grundfos;
Sursa de captare este incadrata intr-o zona protejata din punct de vedere sanitar.
Reteaua de aductiune a apei care face legatura intre puturile forate si rezervoarele de inmagazinare este constituita din conducte din otel si PEID cu Dn=90 mm si lungime de 25 m, respectiv 860 m.
Gospodaria de apa este alcatuita din 2 (doua) rezervoare de inmagazinare montate suprateran , o statie de pompare alcatuita dintr-un grup de 3 (trei) pompe Lotru, si o instalatie de tratare a apei cu clor gazos.
Reteaua de distributie a apei este realizata din conducte cu Dn=63-120mm , in lungime totala de 5200 m.
Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederilel egale in vigoare.

B.Evacuarea apelor uzate

In comuna Cosmesti nu exista retea de canalizare pentru apele uzate menajere si nici statie de epurare. Apele uzate menajere provenite de la unitatile socio-economice sunt colectate prin intermediul unor retele de canalizare proprii si sunt evacuate local in bazine vidanjabile.

DATE de CONTACT

Localitatea Cosmesti

  • Telefon : 0236837873

Localitatea Furcenii Vechi

  • Telefon : 0236837876