APA CANAL SA Galati

ivesti

PREZENTARE RETEA IVESTI

Comuna Ivesti este situata in partea sud vestica  a judetului Galati la circa 20 km de municipiul Tecuci si aproximativ 50 km fata de municipiul Galati.

A. Alimentarea cu apa potabila a comunei Ivesti

Sursa de alimentare cu apa  o constituie apa subterana captata prin intermediul a 3 puturi forate amplasate in partea nord - vestica a localitatii Ivesti.
Captarea apei din sursa subterana se  realizeaza prin intermediul puturilor forate de adancime. Sursa de captare este incadrata intr-o zona de protectie sanitara cu regim sever.
Aductiunea apei de la puturile forate la rezervoarele de inmagazinare  se realizeaza prin pompare prin conducte cu Dn 110 mm, in lungime totala de1,01 km.
Gospodaria de apa  alcatuita dintr -un  rezervor de inmagazinare (din  beton armat) pozat suprateran avand V=200 mc, un rezervor pozat subteran cu V= 80 mc, statie de pompare amplasata in vecinatatea rezervorului de inmagazinare, echipata cu 3 electropompe tip Lowara si instalatie de dezinfectie automata cu hipoclorit ce asigura clorinarea apei.
Distributia apei se realizeaza prin statie de  pompare, din cele doua rezervoare, printr -o  retea alcatuita din conducte de distributie realizate din  OL si PVC  si racorduri individuale  pentru locuinte  si agenti economici.
Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederilel egale in vigoare.

B. Evacuarea apelor uzate   

Apele uzate de tip menajer rezultate de la consumatori, sunt canalizate printr –o retea din tuburi din beton cu Dn 400-500 mm si  sunt evacuate gravitational in albia veche a raului Barlad printr-o  conducta din beton avand Dn 300 mm.

DATE de CONTACT

Statie de pompare

  • Telefon fix: 0236 866003