APA CANAL SA Galati

Program UAT Movileni

ÎUAT Movileni, Operatorul Apa Canal SA Galați întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, generate de:

  • începerea sezonului cald șcreșterea consumului de a al populației;
  • capacitați reduse de captare, care au fost preluate în exploatare de Apa Canal S.A. Galați.

Pentru a avea posiblitatea alimentării cu apă a consumatorilor din Comuna Movileni, furnizarea serviciului de apă potabilă se realizează după următorul program:

În intervalul orar:  6:00 – 10:00alternativ, o zi în zona de nord, o zi în zona de sud a comunei.

Precizam ca Societatea Apa Canal SA Galați întreprinde toate măsurile pentru asigurarea necesarului de apă al locuitorilor comunei. În acest scop, avem în curs de implementare Proiectul POIM 2014-2020, proiect derulat din fonduri europene.

Recomandăm cetățenilor din UAT Movileni să utilizeze apa strict în scop casnic, evitând udatul grădinilor sau gazonului, spălatul curților, a străzii etc.

 

PREZENTARE RETEA MOVILENI

Amplasament: Comuna Movileni este situata in partea sud-vestica a judetului Galati.

A. Alimentarea cu apa potabila a comunei Movileni     

Comuna este alimentata cu apa din sursa subterana. Captarea apei se realizeaza prin intermediul celor 3 puturi forate realizate in localitatea Movileni. Puturile sunt prevazute fiecare cu  cate un echipament de pompare si sunt prevazute cu o cabina de protectie din beton, in care sunt montate echipamentele de exploatare ale putului.
Sursa de captare este incadrata intr-o zona protejata din punct de vedere sanitar.
Aductiunea apei de la puturile forate la gospodaria de apa  se realizeaza prin pompare, printr-o  conducta PEHD 80SDR 11 cu Dn 110 mm, in lungime totala de 450 m.
Gospodaria de apa are in componenta si 5 rezervoare din POLSTIF, de inmagazinare a apei cu V=80 mc fiecare. Apa captata din subteran se dezinfecteaza in incinta gospodariei de apa prin intermediul unei statii de clorinare ce cuprinde o instalatie automatizata de dezinfectie  a apei cu hipoclorit de sodiu.
Distributia apei se realizeaza de la rezervoarele de inmagazinare, in mod gravitational printr-o retea de conducte de distributie cu Dn 63 -140 mm, cu lungimea totala de cca. 31,4 km.
Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

B. Evacuarea apelor uzate    

In comuna Movileni nu exista un sistem centralizat de canalizare a apelor uzate.

DATE de CONTACT

Statie pompare:

  • Telefon fix: 0236.820075