APA CANAL SA Galati

pechea

PREZENTARE RETEA PECHEA

Comuna Pechea  este situata in partea sudica a judetului Galati la circa 40 km de municipiul Galati.

A. Alimentarea cu apa potabila a comunei Pechea

Sursa de alimentare o constituie apa subterana de adancime captata prin intermediul a 4 puturi forate.
Captarea apei se realizeaza prin intermediul celor 4 puturi forate cu Dn 200 mm si adancimea 150 m. Puturile sunt prevazute cu cate un echipament de pompare Sursa de captare este incadrata intr-o zona protejata din punct de vedere sanitar.
Aductiunea apei de la frontul de captare la rezervoarele de inmagazinare se realizeaza prin pompare, prin conducta cu Dn 160-300 mm, in lungime totala de 5 km. Cele doua rezervoare de inmagazinare (unul din  beton armat, unul metalic), au V=750 mc, respectiv V=20 mc.
Statia de pompare amplasata in vecinatatea rezervorului de inmagazinare este echipata cu 5 electropompe tip Lowara.
Distributia apei se realizeaza prin pompare din cele 2 rezervoare de inmagazinare printr-o retea in sistem ramificat cu lungimea totala de 45 km, pentru locuinte individuale si agenti economici.
Tratarea apei se realizeaza prin intermediul unei instalatii de dezinfectie automata cu hipoclorit.
Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederilel egale in vigoare.

B. Evacuarea apelor uzate   

Apele uzate de tip menajer rezultate de la consumatori, sunt canalizate prin conducte de beton cu Dn 300 mm, in lungime totala de 6,7 km. Colectorul de canalizare menajer existent urmareste traseul drumului judetean incepand de la spital, centru civic si pana la grupul de pompare alcatuit dintr- o electropompa tip EPEG.
Evacuarea apelor uzate se realizeaza prin pompare in cursul de apa Suhu, mal drept, printr- un canal deschis cu lungimea de cca. 100 m.

PROGRAM CASIERIE PECHEA

Adresa: strada Calea Galati

Program de lucru:

  • Luni – Joi   07,30 - 16,00
  • Vineri:       07,30 – 13,30

Telefon fix: 0236 831268

DATE de CONTACT

Statie pompare

  • Telefon fix: 0236 820270