APA CANAL SA Galati

Piscu

PROGRAM UAT PISCU

Societatea APĂ CANAL S.A. GALAȚI aduce la cunostință faptul că, motivat de cresterea exagerată a consumului de apă, coroborată cu fenomenul prelungit de secetă, suntem nevoiți să procedăm la furnizarea serviciului de alimentare cu apă în localitatea PISCU după următorul program alternativ :

  • Intre orele: 05:30 - 11:00, zona din vale
  • Intre orele: 11:00 - 21:00, zona din deal
  • Intre orele: 21:00 - 05:30, zona din vale
  • Intre orele: 05:30 - 11:00, zona din deal
  • Intre orele: 11:00 - 21:00, zona din vale
  • Intre orele: 21:00 - 05:30, zona din deal

Zonele de vale și deal sunt delimitate de calea ferată.

In localitatea Vameș din UAT Piscu serviciul de alimentare cu apă este asigurat permanent.

Recomandăm cetățenilor din UAT Piscu să utilizeze apa strict în scop casnic, evitând udatul grădinilor sau gazonului, spălatul curților, a străzii etc.

Facem precizarea că programul de furnizare a apei în regim alternativ vizează doar perioada de temperaturi caniculare.

PREZENTARE RETEA PISCU

Teritoriul administrativ al comunei Piscu, formata din localitatile Piscu si Vames este situat in partea sudica a judetului Galati.

Alimentarea cu apa potabila

Localitatea Piscu

Captarea apei pentru localitatea Piscu se realizeaza din sursa proprie subterana, prin intermediul a trei puturi forate, situate la o distanta de150 m unul fata de altul. Fiecare foraj este echipat cu cate o pompa submersibila de tip ROVATTI.

Aductiunea apei: transportul apei de la frontul de captare la gospodaria de apa se realizeaza prin conducte tip PEHD cu Dn 110-160-200 mm in lungime totala de cca 0.5 km, pana la rezervorul de inmagazinare.

Rezervorul de inmagazinare are capacitatea de 500 mc este amplasat semiingropat si este protejat sanitar prin imprejmuire cu gard din plasa.

Dezinfectia apei este asigurata prin intermediul unei statii de clorinare tip ADVANCE, amplasata in incinta gospodariei de apa.

Distributia apei se realizeaza prin intermediul statiei de pompare echipata cu trei electropompe, printr-o retea de distributie alcatuita din conducte tip PEHD cu Dn 90-280 mm in lungime totala de 34 km.

Subtraversarea DN Galati-Tecuci se realizeaza prin conducta tip PEHD cu Dn 200 mm, iar subtraversarea liniei CF prin conducta din otel cu Dn 200 mm.

Sursa de apa este incadrata intr-o zona de protectie sanitara cu regim sever.

Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederile egale in vigoare

Localitatea Vames

Captarea apei localitatii Vames se realizeaza din sursa proprie subterana, prin intermediul unui put forat, echipat cu o pompa submersibila de tip ROVATTI.

Aductiunea apei: transportul apei de la frontul de captare la gospodaria de apa se realizeaza prin conducte tip PEHD cu Dn 110 mm si 160 mm in lungime totala de 50 m, pana la rezervorul de inmagazinare.

Rezervorul de inmagazinare are capacitatea de 200 mc, este amplasat suprateran si este protejat sanitar prin imprejmuire cu gard din plasa.

Dezinfectia apei este asigurata prin intermediul unei statii de clorinare tip ADVANCE, amplasata in incinta gospodariei de apa.

Distributia apei se realizeaza prin intermediul statiei de pompare echipata cu trei electropompe, printr-o retea de distributie alcatuita din conducte tip PEHD cu Dn 110-180 mm in lungime totala de 2 km.

Sursa de apa este incadrata intr-o zona de protectie sanitara cu regim sever.

Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederilel egale in vigoare

Evacuarea apelor uzate

Localitatile Piscu si Vames nu dispun de un sistem centralizat de colectare, canalizare si evacuare a apelor uzate provenite de la consumatori, acestea fiind colectate local in bazine vidanjabile.

DATE de CONTACT

TELEFON - Sef sectie: 0745.344685