APA CANAL SA Galati

sendreni

PREZENTARE RETEA SENDRENI

Comuna Sendreni este tranzitata de 2 conducte magistrale care transporta apa captata din sursele subterane Vadu Rosca si Salcia pentru alimentarea cu apa a municipiului Galati, amplasate de a lungul Dn Tecuci Galati, astfel:
in vecinatatea localitatii Sendreni Cartier Vest, conducta magistrala Dn 800 mm;
in vecinatatea localitatii Serbestii Vechi, conducta magistrala Dn 1000 mm.

A. Alimentarea cu apa potabila

a) sat Serbestii Vechi
Alimentarea cu apa se realizeaza printr un bransament  lung de 5 m la conducta magistrala Dn 1000 mm existenta in apropierea satului Serbestii Vechi, care transporta apa la statia de clorinare si la rezervorul de inmagazinare.
Aductiunea apei: prin conducta de bransament din PEHD cu  Dn 110 mm, L=5 m, pana la caminul apometru din incinta gospodariei de apa.
Din caminul de vane apa este distribuita in retea prin conducte montate ingropat, in lungime totala de 7 km. Reteaua de distributie este prevazuta cu 8 cismele stradale si 4 hidranti de incendiu.
Gospodaria de apa este imprejmuita constituind zona de protectie sanitara si  este alcatuita dintr- un  rezervor de inmagazinare V= 60 mc, statie de pompare apa si statie de clorinare dotata cu instalatie de dezinfectare apei cu clor gazos.

b)sat Sendreni cartier Vest
Alimentarea cu apa se realizeaza printr un bransament la conducta magistrala Dn 800 mm existenta in apropierea satului Sendreni, pana la caminul apometru din incinta gospodariei de apa.
Aductiunea apei: prin conducta de bransament realizata din PEHD , Dn 110 mm, L=6 m.
Din caminul de vane apa este distribuita in retea prin conducte montate ingropat, in lungime totala de 11 km. Reteaua de distributie este prevazuta cu 8 cismele stradale si 4 hidranti de incendiu.
Gospodaria de apa este imprejmuita constituind zona de protectie sanitara si  este alcatuita dintr- un  rezervor de inmagazinare V= 60 mc, statie de pompare apa si statie de clorinare dotata cu instalatie de dezinfectare apei cu clor gazos.

c) sat Movileni
Alimentarea cu apa se realizeaza printr-un bransament la conducta magistrala Dn 1000 mm existenta in apropierea satului, pana la caminul apometru din incinta gospodariei de apa.
Aductiunea apei: prin conducta de bransament realizata din PEHD , Dn 110 mm, L=38 m.
Apa este distribuita in retea prin conducte montate ingropat, in lungime totala de 6 km. Reteaua de distributie este prevazuta cu 7 cismele stradale.
Gospodaria de apa este imprejmuita constituind zona de protectie sanitara si  este alcatuita dintr- un  rezervor de inmagazinare V=159 mc, statie de pompare apa si statie de clorinare dotata cu instalatie automata de dezinfectare a apei cu hipoclorit.

d) sat Sendreni
Alimentarea cu apa se realizeaza printr -un bransament la conducta magistrala Dn 1000 mm.
Aductiunea apei: prin conducta tip PREMO, L= 4.5 m.
Din caminul de vane apa este distribuita in retea prin conducte montate ingropat, in lungime totala de 14 km.
Gospodaria de apa este imprejmuita constituind zona de protectie sanitara si  este alcatuita dintr- un  rezervor de inmagazinare V=100 mc, statie de pompare apa si statie de clorinare dotata cu instalatie automata de dezinfectare a apei cu hipoclorit.
Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

B.Evacuarea apelor uzate:
Comuna Sendreni nu dispune de un sistem centralizat de colectare , evacuare si epurare a apelor uzate.

DATE de CONTACT

Sendreni

  • Telefon: 0747222584
  • Telefon: 0747222583