APA CANAL SA Galati

slobozia conachi

PREZENTARE RETEA SLOBOZIA CONACHI

Amplasament: Comuna Slobozia Conachi  este situata in partea nord vestica  a judetului Galati la o distanta de circa 35 km fata de  municipiul Galati. Are in componenta satele Slobozia Conachi si Izvoarele.

A. Alimentarea cu apa potabila a comunei Slobozia Conachi

Alimentarea cu apa se realizeaza din sursa subterana costituita din doua puturi forate , unul situat in incinta gospodariei de apa si al doilea la 320 m fata de incinta gospodariei.
Apa este captata din subteran prin intermediul puturilor care sunt echipate cu electropompe submersibile . Sursa este incadrata  intr-o zona de protectie sanitara cu regim sever.
Aductiunea apei la gospodaria de apa se realizeaza prin conducta cu Dn 90 mm, cu lungimea de 320 m.
Gospodaria de apa este alcatuita din 2 ( doua) rezervoare de inmagazinare semiingropate de 80 mc fiecare, instalatie de dezinfectie automata cu hipoclorit prin intermediul careia se realizeaza tratarea apei.
Distributia apei se  realizeaza gravitational si prin pompare( pentru zonele inalte), prin intermediul unei statii de pompare echipata cu trei pompe submersibile. Reteaua de distributie a comunei Slobozia Conachi are o lungime de 3950 mm, cu Dn cuprinse intre 63-125 mm  iar a satului Izvoarele de 3510 m cu Dn =63-110 mm .
Caracteristicile fizico-chimice si bacteriologice ale surselor de apa sunt verificate in laboratorul de monitorizare apa potabila, conform programului de monitorizare intocmit in conformitate cu prevederilel egale in vigoare.

B. Evacuarea apelor uzate   

In comuna Slobozia Conachi nu exista retea de canalizare a apelor uzate menajere si si nici statie de epurare. Apele uzate provenite de la unitatile social economice sunt colectate prin intermediul unei retele de canalizare proprii si sunt evacuate in bazine vidanjabile.

DATE de CONTACT

Slobozia Conachi

  • Telefon : 0756.166.363