Responsabilitatea sociala

Aproape 3.000 de elevi, studenți și copii de grădiniță ne-au vizitat în luna martie, pentru a marca Ziua Mondială a Apei 2023

Ziua Mondială a Apei (World Water Day), sărbătorită pe 22 martie în întreaga lume cu Tema anului „Accelerarea schimbărilor”, a fost marcată de Apa Canal SA Galați pe tot parcursul lunii martie.

În cadrul activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei, am deschis porțile stațiilor de tratare a apei Uzina nr.2 Galați și „N. Bălcescu” Tecuci, precum și ale tuturor stațiilor de epurare  a apelor uzate din județ pentru toți cei care și-au exprimat interesul de a vedea îndeaproape de unde vine apa de la robinet și să înțeleagă importanța stațiilor de epurare.

Odată lansată acțiunea "Porți deschise" de către Operatorul Regional de apă și canalizare - care deservește municipiile Galați și Tecuci, orașele Berești și Tg. Bujor, precum și 38 de comune din județ – au vizitat uzinele de apă și stațiile de epurare 2.988 de elevi. Acțiunile de responsabilitate socială vor continua și în luna aprilie, deoarece în ultimele două săptămâni ale lunii sunt programate manifestări în cadrul Programului „Școala Altfel”.

Acțiunile de responsabilitate socială ale societății noastre ne oferă posibilitatea de a imprima generațiilor tinere - care vor constitui utilizatorii de mâine ai serviciilor noastre - valorile Apă Canal și respectul pentru natură.

Aproape 1.000 de elevi, studenți și copii de grădiniță ne-au fost oaspeți de la începutul anului școlar

Colegii de la Uzina de Apă Galați și de la stațiile de epurare a apelor uzate (SEAU) din Galați și Tg. Bujor au încheiat o perioadă încărcată, marcată de 24 de vizite, în care au primit 916 elevi, studenți și copii de grădiniță din județul Galați. Vizitele au făcut parte, în principal, din activitățile programelor "Săptămâna Verde" și "Școala Altfel", dar au fost și vizite de documentare, de la diferite structuri de învățământ superior sau liceal, realizate în baza unor parteneriate.

Am fost onorați să primim vizite de la 13 instituții de învățământ la care profesorii au dorit să le arate elevilor și studenților procesul tehnologic de obținere a apei potabile și de curățare a apei uzate.

Am primit vizite educative de la: Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Școala Gimnazială nr.18, Școala Gimnazială nr.3, Școala Gimnazială nr.1 Jorăști, Grădinița cu Program Prelungit ”Codruța”, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul UDJG – Departamentul Științe Farmaceutice, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Tg. Bujor, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială „Dan Barbilian”, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul UDJG – specializarea Automatică și Informatică Aplicată, Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Școala Gimnazială nr.1 Independența.

Mulțumim tuturor pentru interesul arătat și pentru dorința de a înțelege mai bine rolul nostru în gestionarea resurselor de apă.

APA CANAL Galați rămâne în continuare deschisă oricărui demers educativ, deoarece programele “Porți deschise” și parteneriatele cu unitățile de învățământ ne oferă posibilitatea de contribui la conștientizarea tinerei generații asupra importanței protejării surselor de apă și a mediului în general.

3.550 de elevi, studenți și copii de grădiniță ne-au fost oaspeți în 2024

Colegii de la Uzina de Apă Galați și de la stațiile de epurare a apelor uzate (SEAU) din județul Galați au încheiat un an marcat de foarte multe vizite educative, în care au primit nu mai puțin 3.550 de elevi, studenți și copii de grădiniță din județul nostru. Vizitele au făcut parte, în principal, din activitățile programelor "Săptămâna Verde" și "Școala Altfel", dar au fost și vizite de documentare, de la diferite structuri de învățământ superior sau liceal, realizate în baza unor parteneriate.

Ultimii vizitatori i-am primit în această săptămână, când au ales să ne treacă pragul Uzinei de Apă 101 elevi ai Școlii gimnaziale nr. 29, din clasele a VIII-a B și a VI-a A, B și D. Acestora li s-au adăugat 24 de elevi de la Școala gimnazială nr. 17, din clasa a VIII-a A, care au vizitat Stația de Epurare Galați.

Mulțumim tuturor pentru interesul arătat și pentru dorința de a înțelege mai bine rolul nostru în gestionarea resurselor de apă. Vă așteptăm și anul viitor!

APA CANAL Galați rămâne în continuare deschisă oricărui demers educativ, deoarece programele “Porți deschise” și parteneriatele cu unitățile de învățământ ne oferă posibilitatea de a contribui la conștientizarea tinerei generații asupra importanței protejării surselor de apă și a mediului în general.

Vizită de studiu la Stația de Epurare a Apelor Uzate

Un grup de elevi din clasele a X-a B, a XI-a Pc și a IX-a Pc de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” a efectuat joi, 12 februarie, o vizită de studiu la Stația de Epurare a Apelor Uzate Galați, în baza unui contract-cadru de formare profesională inițială a elevilor în domeniul „Construcții, instalații și lucrări publice” (calificarea „Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze”).

Elevii au vizitat câteva obiective din cadrulStației de Epurare și li s-au prezentat cele mai importante puncte ale stației. Liceenii au putut afla întregul proces tehnologic, utilajele cu care este dotată Stația de Epurare a Apelor Uzate, ce se întâmplă cu apa murdară și cum devine ea, din nou, curată înainte de a fi deversată în Dunăre.

Acțiunile de responsabilitate socială ale societății noastre ne oferă posibilitatea de a imprima generațiilor tinere, care vor constitui utilizatorii de mâine ai serviciilor noastre, valorile Apă Canal și respectul pentru natură.

Studenți la Medicină în vizită la Stația de Epurare

Un grup de 50 de studenți de la Facultatea de Medicină și Farmacie, anul IV la Științe Farmaceutice, a vizitat pe 25 octombrie Stația de Epurare a Apelor Uzate.

Tinerii studenți au efectuat vizita de informare-documentare în cadrul activităților de laborator, fiind interesați de procesul tehnologic și utilajele cu care este dotată Stația de Epurare a apelor uzate, adică ce se întâmplă cu apa murdară și cum devine ea, din nou, curată. Acestora li s-au dat asigurări că apa rezultată după tratarea apelor uzate în Stația de Epurare și care este deversată în Dunăre este nepoluatoare.

Elevi în vizită la Stația de Epurare Galați

Stația de Epurare a Apelor Uzate Galați a primit miercuri, 22 mai, vizita unui grup de elevi de clasa a IV-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială nr.17 Galați.

Vizita este parte a Proiectului „Acțiunea fiziologică a unor metale și nemetale asupra organismului”, finanțat de „Fodul Științescu” gestionat de Fundația Comunitară Galați și desfășurat în cadrul Școlii nr. 17 Galați. Elevilor le-au fost prezentate cele mai importante obiective din cadrul Stației de Epurare Galați și li s-a explicat rolul acestora în prevenirea poluării mediului.

Uzina de Apă - în programul „Școala altfel”

În cadrul programului ”Școala altfel”, Uzina de Apă Galați a fost pe 18 aprilie gazda mai multor clase de elevi. Ne-au fost oaspeți elevi din clasele a II-a A, I-a A, I-a B și Pregătitoare B de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, clasele a VII-a B și VIII-a C de la Liceul Tehnologic „Costache Conachi” Pechea și clasa a X-a de la Liceul Teoretic „Dunărea”. Elevii au aflat de la specialiștii noștri întregul proces tehnologic prin care trece apa pentru a ajunge la robinete numai bună de băut.

Prin acțiunile derulate de Societatea APA CANAL Galați în parteneriat cu instituțiile de învățământ, sperăm să contribuim nemijlocit la conștientizarea tinerei generații în ceea ce priveste rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și respectul pentru natură.