Sistemul de canalizare al municipiului Galaţi acoperă o suprafaţă de 2.300 ha din intravilanul municipiului Galaţi. Rețeaua de canalizare a municipiului Galați are o lungime totală de 548,2 km, din care 541,2 km în sistem unitar și 7 km pluvial. Pentru evacuarea apelor uzate și pluviale, sistemul de canalizare dispune de 17 stații de pompare.
Stația de Epurare Ape Uzate Galați are o capacitate de circa 360.000 p.e., a fost dotată cu treaptă mecanică de tratare a apei uzate menajere precum și sectiune de tratare a nămolului asociat în regim anaerob. Nămolul se stabilizează într-un digestor anaerob de 6.000 metri cubi cu un timp de retenție a solidelor de 18 zile pentru reducerea cu 60% a conținutului de materiale organice și generarea biogazului.
Prin fermentare se asigură standardul minim al nămolului stabilizat, așa cum se precizează în legislația Uniunii Europene care se referă la depozitarea nămolului la rampa de deșeuri, nămolul putând fi utilizat, totodată, ca fertilizator inferior în agricultură.
În perioada 2013-2015 Stația de Epurare Ape Uzate Galați a fost modernizată prin realizarea treptei biologice de tratare cu îndepărtarea nutrienților precum și extinderea treptei întâi a instalațiilor pentru nămol.
Stația de Epurare Ape Uzate Galați are în dotare un uscător de nămol. Echipamentul are capacitatea de a usca 42 t/zi din volumul de nămolul primar, reducând cantitatea de substanță uscată de la 20% la 90%, în condiții de funcționare continuă de 24 ore.
În afara municipiului Galați, Operatorul Regional Apă Canal S.A. Galați are în exploatare și operare o rețea de canalizare care se întinde pe o lungime de 587 km, precum și stațiile de epurare din municipiul Tecuci, orașul Târgu Bujor, aglomerarile Pechea, Liești, Berești, Movileni și Slivna - Berești Meria.